Oldal kiválasztása

Sok mindenki kérdezi, hogy mi lehet Azahriah sikerének titka? A 21 éves fiatal énekes azaz Baukó Attila 3 év alatt jutott el arra a szintre, amire más még nem volt képes a magyar zeneiparban. Idén háromszor is képes volt megtölteni a Puskás Stadiont, ami sokakból irigykedést váltott ki.

Czutor Zoltán például úgy nyilatkozott az énekesről, mint „ötlettelen és proli”. A saját ismerősi körömben szintén nagyon megosztó véleménnyel vannak róla: sokan utálják őt, sokan szeretik (de köztes eset nem nagyon jellemző).

Eleinte mikor meghallgattam még nekem is nehéz volt megérteni, hogy miről is énekel, de az már első hallásra is feltűnt, hogy valami egészen újat hozott a magyar zeneiparba. 

Siker és népszerűség: miért irigyek sokan Azahriah-ra?

Azahriah körül jelenleg is sok az irigykedő komment. Tapasztalatom szerint az utálat leginkább akkor fordul elő, amikor bizonyos tulajdonságokkal saját magunkban elégedetlenek vagyunk, viszont a másikban megvan (ez tudat alatt is irigységet vált ki).

Bár sokszor nem is vagyunk vele pontosan tisztában, hogy mi az, ami irritál a másik személyben. Márpedig Azahriah úgy tűnik, hogy sok olyan tulajdonsággal rendelkezik (legyen az jó vagy rossz), ami az „átlag” emberekben nincs meg. Pláne azokban, akiknek nincs önismeretük, képtelenek az önreflexióra és saját életükért mindig a másikat hibáztatják.

Sokat elárul ilyenkor az adott személyről, hogy milyen kritikát fogalmaz meg az énekesről. Ugyanis ilyenkor legtöbbször kiderül, hogy a kritika valójában nem is róla, hanem a kritizálóról árulkodik.

Eddig ilyen jellegű negatív véleményekkel találkoztam:

„zavarba ejtően gyenge, átlátszó, ötlettelen és proli”

„ha nem lenne, aki tolja a szekerét, nem lenne sehol az ember”

„szerintem egy beképzelt nagyképű figura, főleg most mekkora arca lehet, hogy a Puskásba triplázik… ”

Ezek a kritikák tehát annak a személynek tulajdonságait írják le, aki kimondja őket és nem azét, akinek címezte (őt valószínűleg hidegen hagyja). Azahriah zenéi nagyon is sok önreflexiót igényelnek, és ha ez nincs meg, akkor hiába hallgatjuk, mert nem értjük meg, amit mondani akar.

Azahriah Figyelj című szám értelmezése

Például, a „Figyelj rám” című számát sokan nem képesek értelmezni. Mivel a szöveg így hangzik Azahriah szájából, ez sokak számára beképzeltségnek tűnhet. Miért akar ekkora figyelmet és ő miért érdemli meg azt, amit én nem kapok meg? – gondolhatják az irigykedők.

Amíg ebből a szemszögből nézzük a számot, addig nem is fogjuk érteni, hogy mit szeretnek benne sokan. Ugyanis pont az a lényeg, hogy azonosulni tudjunk az énekessel és átérezzük a mondanivalót. A jelenségnek pszichológiai magyarázata is van.
„Ha egy adott személy pozitívnak találja egy általa kedvelt előadó bizonyos értékeit, azokat könnyen saját identitásának részévé képes alakítani.” (mindsetpszichologia.hu)

A siker titka: gyógyító önismeret

Így Azahriah zenéi gyógyító hatással lehetnek (akár azokra is, akik elhanyagoló gyerekkorban nőttek fel és rossz sémákkal rendelkeznek). Bár elsőre nem értjük miről szól pontosan, de minél többször hallgatjuk, annál inkább előjön a valódi értelmezés, amit meg kell fejteni (ugyanis sok képi szimbólumot használ a zenéiben).
Persze idáig nem könnyű eljutni, mert nagyon sok nyitottság és önismeret szükséges. Ezért valójában nem is hibáztathatjuk azokat, akik nem értik a zenéit.
Ha több önismeretre szeretnél szert tenni, kérj grafológiai elemzést.

Kérdésed van vagy hozzászólnál?

Írj hozzászolást a Facebookon

Iratkozz fel Te is Blogbejegyzéseinkre!

Az önismeret és az íráselemzés izgalmas világában való részvétel egy kattintásnyira van. Iratkozz fel most, hogy mindig az elsők között értesülj legfrissebb bejegyzéseinkről, tanácsainkról és praktikus útmutatóinkról.

Te is akarsz

személyiségelemzést?

A grafológiai elemzéssel kapcsolatban írj üzenetet