A grafológiáról

tudj meg többet a grafológiáról

A grafológia, azaz íráselemzés, a kézzel írott szöveget vizsgálja. Mivel minden ember kézírása egyedi, ezért a grafológiai elemzés is képes feltárni az ember egyéni tulajdonságait. Az elemzésből többek között kiderül az ember személyisége, viselkedése, hajlamai, és működése, ezért sokat segíthet a jó önismeret elérésében.

Forrás: Wikipedia

Grafológia gyakori kérdések

Mit vizsgál a grafológus?

A grafológus az írást részekre bontja. Számos szerkezeti elemet vizsgál: pl az írott betűk iránya, dőlése, sorok, betűk, ékezetek, margók sok-sok más grafológiai jellel együtt mind információt szolgáltatnak. A grafológiai vizsgálat megmutatja a személyiség legfőbb jellemzőit, például hogy az író hogyan vélekedik saját magáról, hogyan viszonyul a környezetéhez, mennyire energikus, milyen a gondolkodásmódja, mik a vágyai, motivációi, milyen a munkavégzése, de bepillantást enged az érzelmi életébe is.

Hogyan zajlik az elemzés?

Az elemzéshez általában 15-20 sort kell írni egy üres (nem vonalas) A/4-es lapra golyóstollal, akármilyen témában (lehetőleg ne másolt szöveg legyen), levél formátumban megszólítással és aláírással. Az eredeti írásmintát postán kell elküldeni a grafológus címére, aki 1-2 héten belül elvégzi az elemzést.

Miről írjak a grafológusnak?

A levelet lehet a grafológushoz, vagy egy baráthoz címezni, a téma teljesen mindegy ( pl. leírhatod egy napodat).

Mi van akkor, ha én mindig másképp írok?

“Én többféleképpen is tudok írni, hangulattól függ.” Részben igaz, hogy az aktuális kedélyállapotunk is befolyásolhatja az írásunkat, azonban az alapvető jellemvonások az írásban ilyenkor is megmaradnak.

Mi van ha én kontrollálom az írásom?

Előfordul, hogy valaki megfelelésvágyból, vagy egyéb okból jobban kontrollálja az írását. Ezért van szükség nagyobb mennyiségű írásképre (15-20sor) , mert ennyi időn keresztül már nem könnyű kontrollálni az írást. Indokolt esetben szükség lehet egyéb otthoni jegyzetekre is (például bevásárló lista, amelyen látszik az oldottabb íráskép is).

A grafológia meg tudja jósolni a jövőt?

Nem, a grafológia nem jóstevékenység. A grafológus nem tudja megmondani, hogy mi lesz a jövőben, hogy alakul az életed, a párkapcsolatod, hogy hány gyereked lesz stb. A grafológia nem jövőt jósol, hanem megmutatja a valós személyiséget, erősségeidet, képességeidet, vágyaidat, amik hozzásegíthetnek ahhoz, hogy jobban megismerd önmagad és ezáltal jobb életet élj.

Ha elemzést szeretnél, írj üzenetet!

Összeillünk-e? Párkapcsolati grafológia

Az énkép és az önismeret fejlesztése mellett a grafológia más területeken is képes elemzést készíteni. A párkapcsolati elemzés egyenként tárja fel a párok egyéni tulajdonságait, így jobban megismerhetjük a másikat. A párkapcsolati alkalmasság vizsgálat segít feltárni azokat az okokat, amelyek akadályoznak a megfelelő pár megtalálásában.

Grafológia és a pályaválasztás

A grafológia segít akkor is, ha valaki épp pályaválasztás előtt áll és nem tudja milyen irányban induljon el.

Írj üzenetet

Email

rscbebe@gmail.com

Nyitvatartás

Hétfő-Péntek: 09:00 – 18:00
Szombat: 10:00- 15:00